Nestje van Indy (31-12-2015)

Boven: olijk clowntje.
Onder: een piraat en een serieus teefje.

Donderdag 31 december 2015.

De pups zijn geboren. Het eerste teefje om 01:30 uur, de tweede pup (een reu) om 03:15 en de derde pup (een teef) zag het levenslicht om 4:25 uur. Oudejaarspups ...

Alles is opgeruimd en de puppy-kamer lijkt op een speelgoedwinkel met piepende pluche beestjes. De vachtjes zijn droog en de kleintjes lijken ineens wat groter. Indy heeft het netjes gedaan. Ik ben supertrots op dit kleine en oersterke hondje, Indy het kleinste hondje van de roedel.

Hier en daar ligt wat bloed en wat groenig en transparant vocht van de eerste boreling. Wat bloedspatjes op mijn kleding en een natte broek van het vruchtwater. Het is niet vies, allemaal natuurlijke stoffen van Indy.

Geen restjes van de placenta enzo, alles heeft ze netjes opgegeten zoals Moeder Natuur dat voor haar heeft bedacht. De lieverd ligt nu in diepe slaap terwijl de drie pups lekker liggen te sabbelen en te piepen. Hoe mooi is dat ... een maand eerder was Indy nog een wildebras en nu gedraagt ze zich voor de volle 100% als een moedertje. Prachtig!

Het heeft voor Indy, de pups en ons nogal wat energie gekost, maar het was het meer dan waard. Drie lieve en sterke pups met een hoge aaibaarheidsfactor hebben hier in Dordrecht het levenslicht gezien!
Straks komt de dierenarts buurten en gaat Mitzi naar het ziekenhuis voor controle onder het röntgenapparaat. Dan is het wachten is op onze lieve kleine Mitzi … zij is een paar weken later uitgerekend.

Linksboven: Het oogje van Indy is de helft van het kopje van de pup. Rechtsboven: pupje van nog geen 30 minuten oud. Linksonder: familiefoto in de broodmand. Rechtsonder: stoer reutje.

Nestje van Mitzi (16-01-2016)

Twee lieve zusjes ...

Zaterdag 16 januari 2016.

Mitzi is vreselijk ongedurig, heeft erge last van traanoogjes, slaapt moeilijk, probeert herhaaldelijk te graven en ligt onder haar blauwe vetkleedje. Hijgen, even niks en dan weer hijgen. Er komt een beetje transparant vocht uit haar vulva. Het zal niet lang meer duren, ze moet eerst nog door een moeilijke periode heen komen. Heb wel heel erg met mijn lieve kleine Mitzi te doen.

Het was vroeg, om 3:24 uur was een lief klein chocoladebruin teefje van 12,5 cm geboren. Een kleine 50 minuten later (om 4:12 uur) later landde een een 13 cm lang zwartgrijs-bruin teefje op aarde. Met veel getrappel en gepiep wisten ze hun weg te banen om bij moeder een slokje te gaan drinken. Mitzi was ondertussen de kleintjes flink aan het oppoetsen.

Amper twaafl uur later lagen de twee kleine levendige druktemakers bij moeder te sabbelen en vielen af en toe in slaap. Het waren een paar vermoeiende nachten geweest maar het was het meer dan waard! Mitzi heeft het goed gedaan en nu blijkt maar weer hoe sterk zo'n klein hondje kan zijn ... trots dat zij een Warrior is.

Het is 1,5 week later. De levendige kleintjes groeien als kool. In nog geen 1,5 week zijn ze ruim 160 gram bijgekomen en de lengte van de hals tot staartaanzet is bijna 16 cm. Ze drinken zoveel dat ze nu op kruipende melkbussen lijken. Bij honger en als hun mama te lang weg is kunnen ze enorm blèren.

Bovenste rij: in diepe slaap.
Onderste rij: nieuwsgierigheid straalt uit de ogen.

Nestje van Dunya (30-05-2016)

Maandag 30 mei 2016.

ZE ZIJN ER ... DE PUPS VAN DUNYA !!!

Vanmiddag was het eindelijk zover, drie Bolonka Zwetna's zijn geboren! Twee teefjes en een reutje. De gemiddelde lengte van hals tot staartaanzet is 12 cm bij een gewicht van bijna 170 gram.
Om 13:55 uur was het 1e teefje geboren (reutje), de 2e om 14:42 uur en het 3e pupje (teefje) om 16:32 uur.
Nu ligt de kersverse Bolli-familie vredig te slapen.

Het is vrijdag 17 juni en het gaat goed met de puppy's. Oogjes zijn al meer dan twee dagen open, ze groeien goed en hebben bolle buikjes en een enorm achterwerk. De zes pups (van Dunya en Babushka) kruipen rond en proberen al te lopen ... grappig om te zien!

Pups van Dunya

Pups van Dunya

Nestje van Babushka (02-06-2016)

Donderdag 2 juni 2016.

De lieve kleine Babushka heeft het zo heel erg moeilijk gehad. Ze is sinds 2 juni in de morgen moeder geworden van drie schattige pups. Een teefje en twee reutjes.

Het eerste reutje was geboren om 04:13 en woog 137 gram. Het tweede reutje was om 05:50 aan de beurt en woog 188 gram schoon aan de haak. Als laatste zag een teefje het levenslicht om 08:03 en haar gewicht was 220 gram.

Babushka is nu oververmoeid en heeft niet eens de puf om te eten en te drinken. Niet zo verwonderlijk als je beseft dat zij woensdag 5 uur in de morgen begon met de voorweeën en tot de volgende dag 08:30 uur druk in de weer was met haar bevalling.

En net als de andere moeders is Babushka een echt moedertje … ook bij Babushka heeft Moeder Natuur alles goed geregeld, een prachtig wonder is dat. Inmiddels zijn de pups zo levendig als grasklokjes in de wind. Ze drinken en slapen veel en hun gepiep is ook niet bepaald onhoorbaar ... en een paar dagen later? Druktemakers zijn het.

Het is voorbij. Babushka ligt heerlijk te slapen en de pups drinken en piepen af en toe. Het is ineens heel rustig en sereen stil. We zijn allemaal rijker geworden (Babushka, de pups en Warrior of the Rainbow) met de laatste vermoeiende en best wel heftige ervaringen. Prachtig en wat een sterke meid is Babushka!

Linksboven: de pups van Babushka en Dunya. Linksonder: familiefoto, Babushka en kroost.

Nestje van Mitzi (17-09-2016)

Boven: Pal na de geboorte.
Onder: vier dagen oud.

Zaterdag 17 september 2016.

Vannacht om 01:25 uur is Mitzi bevallen van een prachtige zwarte pup. Deze lieve kleine wereldburger heet Nadya. Hoewel Mitzi twee uur aan het werk was verliep de eigenlijke bevalling zeer soepel.

Druk trappelend in haar vliesje verscheen Nadya. Eenmaal bevrijd van het vliesje, de navelstreng en de placenta kroop ze luidkeels piepend naar Mitzi. Haar krachtige achterpootjes zetten zich af op de grond om aan moeders tepel te hangen. Het magere scharminkel heeft toch een gewicht van 131 gram schoon aan de haak. Vier dagen later. Nadya is 103 gram bijgekomen en is nu al een sterke en beweeglijke meid. Op 27 september is Nadya 254 gram zwaarder geworden sinds haar geboorte.

Rondom Mitzi's mand en loopplekje is een groot nest opgebouwd met een klein dekbed, een zacht kussen en een ruim gevouwen fleece vest. De roedel mocht in de puppykamer lopen achter het gesloten hekwerk.
Omdat Nadya alleen is moet dit wel gedaan worden voor het socialisatieproces, dit moet gebeuren voordat zij kan zien en horen. Nu kan ze alvast wennen aan de verschillende geuren.

Het is allemaal goed verlopen. Mitzi vond het niet erg en de roedel liet haar en Nadya met rust. Ze waren allemaal nieuwsgierig. Indy lag pal voor Mitzi’s plekje. De rest lag heel dicht op en over elkaar heen … een kluwen van pootjes en opgekrulde staartjes. De enige herriebak tussen die opeengestapelde hondenberg was een snurkende Ruby.
De honden lopen nu in en uit de puppy-ruimte. Quinnley en Riley kwamen eens iets te dichtbij Mitzi’s mandje. De reutjes hebben het wel geweten, die kleine felle Mitzi vloog achter een reu aan tot in de tuin … tja, ze is dus nog steeds de chef van de roedel.

Mitzi ... een prachtige en zorgzame moeder.