Twee schattige pups van MItzi ...

Aanschaf van een Bolonka Zwetna pup

Boven: pup uit het nestje van Mitzi
Midden: pup uit het nestje van Indy
Onder: pup uit het nest van Babushka

EEN HUISHOUDELIJKE MEDEDELING

Vanaf heden is het niet meer mogelijk om in te schrijven op de wachtlijst. Waarom? Omdat de wachtlijst om velerlei redenen niet meer zal bestaan.

Op deze website en de facebookpagina’s zullen we de toekomstige nestjes laten zien. Voor vragen, reserveringen en dergelijke kan contact opgenomen worden per e-mail of telefoon.

 

Als er plannen zijn om een pup te kopen, denk dan na over de volgende vragen:

 • Is het moederdier en eventueel het vaderdier aanwezig en mag je ze zien?
 • Zijn de ouderdieren gezond en niet te mager?
 • Mag je officiële papieren van de ouderdieren inzien (stamboom, klinisch rapport, et cetera)?
 • Zijn er echo's en/of röntgenfoto's gemaakt? Mag je ze bekijken?
 • Hoe zit het met de inentingen, wormkuren en klinische onderzoeken?
 • Komt de pup uit Nederland of uit het buitenland? Indien de hond uit het buitenland komt, voldoet het dan aan de importregels?
 • Is de hond gechipt en geregistreerd en mag je het dierenpaspoort inzien? Denk er wel om dat de fokker informatie behoort te geven omtrent de verplichte registratie.
 • Hoe is het gedrag van de moeder en de pups?
 • Hoe reageren de honden en de pups op geluiden en gedrag van de bezoeker?
 • Wanneer mag de pup het nest verlaten? Jonger dan 7 weken? Filosofeer eens met de fokker over deze leeftijd. Denk ook aan de stijging van kosten als de pup op deze leeftijd mee gaat.
 • Krijg je bedenktijd of is de fokker opdringerig?
 • Waar groeien de pups op? In de huiskamer, in benches of buitenopvang (schuur)?
 • Is het verblijf van de honden en vooral van de puppyruimte schoon en opgeruimd?
 • Worden er twee of meer rassen gefokt?
 • Heb je twijfels, ook na een tweede of derde bezoek? Als de twijfel aanblijft overweeg dan om de pup NIET aan te schaffen.

Een bezoekje bij de dierenarts

Behoudens dat wat op de “Hoofdpagina” vermeld is, staan nogal wat visites bij de dierenarts op de lijst. Denk hierbij aan gemiddeld drie algemene onderzoeken. Hoewel het een momentopname is wordt bij het laatste onderzoek ook gekeken naar de knietjes van de pup. Bij alle Bolonka's van "Warrior of the Rainbow" is de patella niet te luxeren, ofwel de knieschijfjes zitten stevig op hun plaats. Het internet geeft veel informatie over "Patella Luxatie".

Er worden echo’s gemaakt en röntgenfoto’s. Beide fotoseries worden diepgaand besproken. Behalve dat we naar de algemene gesteldheid kijken, meten we ook de lichaamslengte, hoofddiameter en dergelijke. Ligging van de pup is eveneens belangrijk om te weten. Spreek je over een normale ligging of een stuitligging, ligt het dwars?

Met onderstaande gewichtstabel kan bijvoorbeeld de gewichtsaangroei versus het eetpatroon in de gaten worden gehouden. Door het gelijk blijven of daling van het gewicht gaat een alarmbelletje klinken en het pupje zal door de fokker onderzocht worden. Er kan bijvoorbeeld beslist worden of het pupje bijvoeding krijgt. Een sterke stijging van het gewicht doet de fokker ook fronsend kijken.

Grafiek gewicht.

Met deze grafiek wordt het gewichtsverloop versus andere thema's bekeken.

Puppy informatie

Boven: Mitzi in haar peuterjaren.
Onder: pup van Babushka.

De nieuwste nestjes op Puppyplaats. Op Puppyplaats worden regelmatig de laatste nestjes geplaatst. "Warrior of the Rainbow" plaatst altijd tussen de 10 en 12 foto's op Puppyplaats. De tekst op de Bolonka Zwetna advertentie spreekt voor zichzelf. Om de hoogte te blijven over de piepjonge hondjes, klik HIER.

Na het openen van de website eerst even Bolonka Zwetna invullen in het zoekvak en daarna de knop Zoek Puppies aanklikken. Een foto verschijnt. Klik op de foto en de gehele advertentie verschijnt.

Foto's en films op facebook. Klik HIER voor meer foto's en films op de facebook pagina.

Bellen of e-mailen. Uiteraard is het altijd mogelijk om te bellen of om informatie aan te vragen of vragen te stellen. Het onderstaande opmerkingen- en commentaarveld kan ook ingevuld worden.

Tel.: 06 - 45547700

E-mail: pf.brouwer@gmail.com