Mitziko (Mitzi)

Mitzi is geboren op zaterdag 1 juni 2013. Mitzi weegt nu 2.8 kg.

Elf weken later, op zondag 18 augustus was ze thuis. Dat was een vermoeiende tweedaagse rit geweest met veel files op de Duitse Autobahn.

Na een bezoek bij de dierenarts in Sappemeer is Mitzi gezond bevonden. Hij vond Mitzi best wel behoorlijk sterk voor zo’n klein opdondertje. Het algemeen onderzoek gaf geen reden tot verontrusting. Oogjes en knietjes zijn ok. De fokker had alles netjes geregeld, de injecties en wormkuurtjes. Het dierenpaspoort en de stamboom was in orde.

Tot op heden (2017) is Mitzi de baas van de roedel.

Foto linksonder: Mitzi samen met Indy op de foto.

Indy

Foto onder: Indy en Nadya.

Indy is geboren op dinsdag, 11 juni 2013. Nu weegt ze nog geen 2,5 kg.

Indy, parttime roedellid ... twee weekjes jonger dan Mitzi. Het kleinste teefje van de roedel met de grootste mond en oersterk. Warrior of the Rainbow kent twee clowntjes: Indy en Dunya, slim en speels!

Indy kan echt hard rennen, ze is razendsnel en Mitzi kan niet tegen die snelheid aan rennen. Dus kleine Mitzi gaat nadenken en snijdt Indy gewoon de pas af zodat Indy vol op de rem moet staan. Tja, vol op de rem of uitwijken, hoe gaat dat op een gladde vloer! Indy ...ze durft van alles en is een karaktervol hondje.

Ook Indy werd gezond bevonden door de dierenarts. Speciaal laten kijken naar de oogjes en knietjes. Oogjes zijn in orde en de knietjes vertonen geen patella luxatie. De knieschijfjes zitten stevig op hun plek.

Ook het papierwerk en het dierenpaspoort van Indy is perfect in orde.

Foto linksonder: Indy en Mitzi.

Babushka

Babushka is geboren op dinsdag, 18 november 2014. Haar gewicht ligt rond de 3,5 kg.

BABUSHKA IS THUIS ... en ze is niet alleen: haar zusje DUNYA is ook mee!

Bij de fokker. Gehurkt keek ik de kamer in. "Hi Babushka!!!" Ze stormde waggelend en blaffend op me af en begon te likken en te springen. Een blij hondje is die ukkepuk. Tijdens het eten hobbelde het kleine zwart hondje met de witte kraag heen en weer en stond om de haverklap tegen mijn knie aan. Met grote ogen en een scheef kopje keek ze mij vragend aan. Wat een lief bolleke wol was dat.

Dat was de eerste kennismaking met Babushka. Ze was precies zoals op de foto’s en de video. Ik ging op de grond liggen en Babushka zocht contact. Zij zocht mijn hand, vouwde alle pootjes eromheen en begon te grommen … nou ja grommen, het leek er wel op. Ineens hadden we een klik en wist dat ze mee zal gaan.

Babushka is net als de andere Bolonka's goed van karakter, zachtmoedig en evenwichtig. Een lieve en mooie kameraad en is fysiek en mentaal heel sterk.

Foto rechtsboven: Babushka en Dunya.
Foto linksonder: Babushka en Ruby.

Dunya

Dunya is geboren op dinsdag, 18 november 2014. Dunya weegt rond de 3 kg.

Tijdens de begroeting van Babushka kwam nog een keffende kleine jolige teddybeer aanhobbelen. Dunya ... Babushka's zusje. Zij heette eigenlijk Rixi, die naam is veranderd in Dunya. Ze is iets kleiner dan Babushka. Ook heel blij natuurlijk en ook springen en dansen. Van enthousiasme viel die kleine elke keer weer om. Te fanatiek hè! Maar oh, wat kan ze streng kijken met die lichte wenkbrauwtjes. Dunya was echt een schattig en vrolijk hondje en ja hoor, ze gaat mee.

Leuk dat spelen en kroelen. Maar hoe zit het met de lichamelijke en geestelijke kant van Dunya en Babushka? Alles is gecontroleerd: oogjes, oortjes, onder de voetzooltjes … echt alles. Het gedrag, dat was gewoon meer dan goed. Speels, geen angst, open, alert en zelfs best wel brutaal. Allebei schrikken ze niet snel maar na een ferme klap op de grond met de platte hand deden ze wel een stap terug. Het duurde maar even en de dames zaten zo weer grommend in het spel. Dit zijn wel een paar kenmerken voor een in huis opgegroeide pup.

Ook voor Dunya geldt hetzelfde. Ze heeft een mooi katakter, is evenwichtigen aanhankelijk ... dus eigenlijk overeenkomstige eigenschappen.

Foto rechtsboven: Babushka en Dunya.
Foto linksonder: Dunya en Riley.

Nadya

Nadya is geboren op zaterdag, 17 september 2016. Nadya weegt ruim 3 kg. Het vermoeden is dat haar eindgewicht rond de 3,5 kg zal zijn.

17 september 2016 om 01:25 uur is Mitzi bevallen van een prachtige zwarte pup. Deze lieve kleine wereldburger heet Nadya. Ze lag in een stuitligging. Hoewel Mitzi twee uur aan het werk was verliep de eigenlijke bevalling zeer soepel. En Mitzi? Een teefje om trots op te zijn Ze is ineens weer een perfecte moeder die vooral aandacht heeft voor haar kroost.

Vier dagen later en het gaat goed met de jonge Nadya. Het magere scharminkel met het bolle buikje van een paar dagen geleden is nu niet meer zo schriel. Zij is 103 gram bijgekomen sinds zaterdag de 17e. Haar geboortegewicht was 131 gram schoon aan de haak. Nadya is een sterke, beweeglijke meid en supernieuwsgierig. Over een kleine 6 weken zal zij door de kamers en de tuin scheuren.
Op haar vachtje en muizenstaartje verschijnen kleine plukjes haar.

Na 10 dagen is het gewicht opgelopen naar 385 gram. Nadya groeit als kool. Het gaat allemaal snel en Nadya ontwikkelt zich goed. Sinds de twaalfde dag kan zij haar eigen lichaamstemperatuur regelen, Nadya koelt niet meer zo snel af.