Quinnley

Woensdag 20 augustus 2014 ... Quinnley is geboren! Quinnley weegt nu rond de 4,5 kg.

Een kleine zes weken later en 850 km verderop in Dordrecht is het lekker rustig en op de achtergrond klinkt étude opus 10 nr.3. Tristesse, een prachtig rustgevend pianostuk van Frédéric Chopin. Hoe gaat mijn kleine lieve opdondertje heten? Het nestje van mijn chocoladebruine mormeltje begint met een Q ... dus zijn naam moet met een Q beginnen. Na veel wikken en wegen werd het Quinnley, dat wordt dus zijn naam. De stamboom kan ingevuld worden.

Oktober 2014, mein neuer Deutscher Freund ... QUINNLEY!
Quinnley, mijn Bolonka Zwetna teddybeertje is eindelijk thuis. Na een lange trip met de bijbehorende files op de Autobahn, ligt hij nu compleet versleten op een wollig kleedje. Op de één of andere manier ligt hij al de hele avond bovenop de neuzen van mijn oude motorlaarzen ... ik heb ze er maar bij neergelegd. Mitzi ligt een metertje verder te slapen.

Quinnley komt uit de Sächsische Schweiz. Dit gebied is geweldig mooi, prachtige groene natuur met roofvogels, wolven en wilde katten, gebergte, paleizen en kastelen en nog veel meer ... en Tsjechië ligt er pal naast!

Quinnley ... links op de foto aan het puberen en rechts op de foto als volwassen bruin beertje.

Riley

Foto boven: de puber Riley
Foto onder: Riley op de trimtafel

Riley is geboren op vrijdag 29 augustus 2014.

Riley had wat moeite met afscheid nemen. Alles was ingepakt en klaar voor de rit naar Dordrecht. Riley zat ineengedoken voor de deuren van de kennel en wilde weer naar binnen. Het was natuurlijk heel vreemd voor hem. Ergens was dat wel zielig om te zien. En toch, hij gaat een gouden leven tegemoet zien ... tijdens de rit was hij heel rustig en kreeg alle aandacht waar hij om vroeg.

Thuis ... Riley ging op verkenning en zag de vier andere honden. Het ijs was heel snel gebroken en Riley deed wat een pup altijd doet. Spelen met de andere honden en vooral ravotten met de anderhalve week oudere Quinnley.

Riley is een heel mooie blonde hond geworden en is een heel aanhankelijke hond met een lief zachtaardig karakter. Dunya lijkt wat karakter betreft op Riley. Hij weegt nu rond de 4,5 kg.

Op de onderste foto hiernaast: Riley zit klaar om het trimwerk gelaten te ondergaan. Hij is een makkelijke hond op de trimtafel.

Foto links: dit is geen uil ... dit is Riley. Foto rechts: Riley net terug van het trimwerk.