Babushka mee op de motor ...

De roedel

Bovenste foto: Indy
Onderste foto: Riley & Dunya

De roedel bestaat uit zeven honden. Zes Bolonka Zwetna's en een Cocker Spaniël (Ruby) teefje.

Mitziko, Babushka, Dunya en Nadya zijn teefjes. Het kleine teefje Indy is een parttime lid van de roedel, een klein huisvriendinnetje die hier regelmatig op visite is of komt logeren. Quinnley en Riley zijn lieve reutjes. De honden leven in huis, dus een buitenren is bij ons niet van toepassing. Als een andere hondje komt logeren, dan loopt het hondje met het alledaagse leven mee. In alle gevallen is het logeetje binnen een paar uur aardig gewend aan de nieuwe situatie.

Alle honden, inclusief Ruby, hebben een stamboom en zijn klinisch onderzocht. Voor het einde van het jaar 2017, verwachten wij twee teefjes die de gelederen komen versterken.

Het kan gebeuren dat een teefje gedekt wordt door een reu uit een andere roedel. Meestal gebeurt dat in het voormalige Oost-Duitsland, Tsjechië of Oostenrijk. Op deze manier zijn we verzekerd van nieuw bloed in de Nederlandse Bolonka Zwetna populatie.

Wat zei Mahatma Gandhi ook alweer over de maatschappij? “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.” (De grootsheid van een natie en haar morele vooruitgang valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren).