"Warrior of the Rainbow", hoe het begon

Mitzi onder de Groningse zon

Paul vertelt ...

Ik kijk vrijwel nooit naar de televisie. Ja, wel naar films van die films-provider. En als ik naar de TV-programma's keek moest ik mijn best doen om niet in slaap te vallen. Enfin, wat gebeurde er ineens? Het was ergens in 2012. Ik zag Patty Brard lopen met twee wollige mormels. De ene leek op een Gremlin in teddyberenjas en de ander leek op een Ewok van Star Wars. Na heen en weer geschrijf met Patty ben ik toch maar eens gaan kijken in Duitsland. Dus alleen maar kijken!

Na een lange rit vol met hindernissen en meer dan 2 uur file naar Sebnitz ergens achter Dresden, stond een pension waar de kennel gehuisvest is. Daar aangekomen zei ik met een zekere stelligheid: "Ik ga geen andere hond kopen, heb het al druk genoeg en daarnaast is het al een dierentuin bij mij thuis met Ruby (de Cocker Spaniël) en Mad Dog en Lazy Bones (de Sulcata woestijnschildpadden)".

Ondanks Miepie de Navigatiemevrouw, stond ik zoals gewoonlijk alweer bij een verkeerd huis. Een gezin zat buiten te eten, het leken wel zigeuners en een grote Duitse Herder blafte continu naar me. Mijn reeds lang overleden hond Sheba, was ook een Duitse Herder en was er dus niet bang voor. Ik liep naar beneden over een lang modderig kiezelpad naar de mensen en de hond toe en het dier keek naar me en stopte met blaffen. De mensen zagen er armoedig uit maar ze leken me wel een tevreden leven te leiden.

Boven: Indy
Onder: Mitzi

De man met de hond deed me aan Onslow denken uit de TV-serie (Keeping up appearances), zelfde postuur, grauwwit T-shirt aan en behoorlijk aan de mollige en forse kant. Zijn vrouw had Daisy kunnen zijn, een andere tafelgenote, Rose ... zou het dan toch ... ???
Vriendelijke mensen waren dat, een vrouw en een klein jongetje liepen met me mee en wezen met hun wijsvinger naar het pand hogerop de heuvel waar ik moest zijn ... een pension, daar was de kennel.

En die zaterdag in Sebnitz ... een kleine BOLONKA ZWETNA, Isa stond daar, een lief wollig schepsel met een kwispelend staartje. Wat een lieverdje ... ik keek naar haar en nam haar in mijn armen. Als een stuk kaas op een hete pizza smolt ik helemaal weg. Je kan het liefde op het eerste gezicht noemen, het hondje kroop dicht tegen me aan, nestelde haar kopje op mijn schouder en viel bijna in slaap. Ze was zo ontspannen en haar reactie was heel anders dan de andere hondjes. Een goede vriendin zei eens: "Jij hebt dat hondje niet gekozen, het hondje koos jou!" Daar zit dus wel iets in.

INDY, een heel klein brutaal clowntje wandelde rond en was haantje de voorste wat het eten betreft. Zij scheurde met hoge snelheid naar binnen sprong op een stretcher, viel er ook nog eens af en rende tussen en onder de roedelhonden naar de voerbak. Je kon haar nou niet bepaald verlegen noemen. Zo'n vrolijk hondje laat je toch niet achter? Op haar stamboom staat de naam Jule vermeld, dat is door haar baasje vrijwel direct veranderd naar INDY. Indy woont nu ook in Dordrecht en leidt een leven als een prinses.

Nu is Isa mijn hondje en ze heet vanaf vandaag MITZIKO, roepnaam MITZI ...
En het is echt waar, het is een hond !!! In de speelgoedwinkel zou ze niet misstaan ... een mooi diertje met een hoge aaibaarheidsfactor.
Het is nu nog gezelliger in huis. Nu, midden in de nacht, liggen Ruby en Mitzi naast me in hun eigen droomwereld hun avonturen te beleven.

Bijna achter elkaar kwamen de andere Bolonka's. De reutjes Quinnley en Riley, daarna zijn Dunya en Babushka in Dordrecht komen wonen. Dit jaar (2016) is Nadya lid van de roedel geworden en ergens achterin 2017 komen twee andere Duitse puppy teefjes hier logeren tot het einde van hun leven.

Tja, het hele avontuur is begonnen met Mitzi en Indy. De droom stamt uit 2013, het plan kreeg vaste vorm in 2014 en in 2015 zag "Warrior of the Rainbow" het levenslicht.

Indy en Mitzi onder het warme Spaanse zonnetje ... eigenlijk een tikkie aan de 'te' warme kant.